Балкан
14. April 2016 - 13:01

Луѓето мојот син го гледаат како ѕвер: Таткото на сопругот на Јелена се жали од комшиите

Владимир Марјановиќ, свекорот на брутално убиената пејачка Јелена вели дека него и неговата фамилија комшиите почнале да ги гледаат со презир, се тоа поради разните вести кои веќе една недела се вртат по медиумите во Србија.
 
- Влегов во продавница и почуствував погледи на себе. Никој ништо не ми рече, но приметив дека луѓето ме гледаат со други очи. Мојот Зоран е претставен како ѕевр, како убиец. Му се врати поради тоа што даде изјава - вели таткото на Зоран додавајќи дека тој и малата Јана одлучиле да ја напуштат семејната куќа.
 
Како што вели причината за селидбата е стравот да не бидат линчувани, поради што последните неколку дена не излегувале од куќата. Смета дека неговото семејство е претставено како да се убијци, секташи и вештери.
 
- Полицијата веќе десет дена е овде. Ја пребаруваат секоја куќа и мислам дека веќе знаат се напамет. Како што поминуваат деновите се помалку веруваме во тоа дека таа е убиена овде, туку убиството да е извршено на друго место, а нејзиното тело е оставено само во каналот.