Живот
27. April 2018 - 13:30

Изненадување: Вилијам и Кејт објавија како ќе се вика принцот

Официјално е објавено дека најмладиот принц, инаку петти по ред во наследничката линија за престолот на Обединетото Кралство, ќе се вика - Луис Артур Чарлс!

Неговото кралско височество, принцот Луј од Кембриџ, гласи титулата на малиот принц.

Шпекулациите за името започнаа веднаш по објавувањето дека Кејт е бремена, а кога станува збор за машки имиња, проценката на кладилницата „Вилијам Хил“ како најверојатно ќе се вика принцот беа: Артур (коефициенти 5/1), Алберт (9/1) или Џек (9 /1)