Македонија
10. July 2017 - 23:35

Искршени повеќе од 30 гробови на православните гробишта во Љуботен

Сериозен инцидент се случи во село Љуботен, каде што преку 30 гробови се искршени на православните гробишта.

Гробиштата се наоѓаат во дворот на црквата Св. Никола во с. Љуботен, која е заштитена под Министерството за Култура како културно наследство.

Полицијата извршила увид на лице место и направен е записник.

Ова се први фотографии од грозниот и кукавички чин.