Свет
20. јуни 2024 - 10:54

Илјадници домаќинства во Нов Зеланд се без струја поради поројни дождови

Илјадници домаќинства останаа без струја во многу делови на северен Нов Зеланд откако се урна еден од главните далноводи поради поројни дождови.

Несреќата влијаела и на семафорите и властите ги предупредуваат возачите да бидат внимателни. Околу 200.000 луѓе останаа без струја.

На повеќе места има поплавени патишта и прекин на сообраќајот.