Балкан
1. March 2016 - 12:32

„Го стигна Божјата казна“: Човекот кој кршеше крст почина од...

Со опис „Го стигна Божјата казна“, медиумите од регионот објавуваат сторија за неверникот кој уништуваше верски симболи.
 
Албанецот Алем Курти човекот кој ги кршеше крстовите во српскиот манастир во Косово во 2004 година, почина  во тешки маки.
 
Тој се борел со ракот кој му ги уништил црн дроб и белите дробови.
 
Курти почина минатата година во болницата во Приштина.