Интернет
8. March 2017 - 22:46

Фејсбук ја воведува опцијата „дислајк“

 
Најпопуларната социјална мрежа во светот Фејсбук започна со тестирање на опцијата „дислајк“, која сепак нема да биде можна на статусите и објавите, туку само во месинџерот.
 
Како што објави „ТекКранч“, во иднина во текот на разговорот на чет, корисниците на Фејсбук ќе може со курсерот на глувчето да минат преку добиената содржина, при што ќе им се отвори екран со реакции, меѓу кои ќе има и „палец надолу“, односно „дислајк“.
 
Извори во Фејсбук соопштија дека оваа опција веќе била тестирана кај некои корисници и дека реакциите засега се позитивни.
 
Поголем број корисници на оваа социјална мрежа веќе со години бараат воведување на опцијата „дислајк“ на објавите, но Фејсбук одбива да го стори тоа сметајќи дека „ќе резултира со преголема негативност“.