Живот
19. July 2016 - 10:35

Дал отказ од работа за да се посвети на играта „Покемон Гоу“

Новозеланѓанецот Том Кири буквално го сфати мотото на играта „Покемон Гоу“ - „мораш да собереш се“, па реши да даде отказ на своето работно место, за да може целосно да се посети на потрагата по Покемони.

Том реши во следните два месеци „да го живее својот сон“ и да патува низ Нов Зеланд за да ги собере сите Покемони, посебни оние најретките.

- Уморен сум. Веќе шест години работев без прекин и ми требаше авантура, а најдобра можна аванатура ми даваат токму Покемоните, изјави Том за „Гардијан“, пофалувајќи се при тоа дека во неговата колекција веќе има неколку исклучително ретки Покемони, како што се Џинкс, Драгонер и Скитер

Кири веќе собрал 90 од вкупно 151-от Покемони што постојат.