Спорт плус
6. July 2015 - 18:35

Брутален пад на Тур де Франс - Главите на велосипедистите под тркалата!

Голем пад на група велосипедисти, ја одбележа деветтата етапа во најпопуларната трка во светот.
Само што започна Тур де Франс, најголемата велосипедска трка, се случи голема несреќа.
Имено од големата група која возеше заедно, мал дел се одвоија од десната страна, а при мал судир одеднаш сите почнаа да паѓаат.
Ситуацијата беше драматична, бидејќи неколку од нив завршија со главата по тркалата.
 
Погледнете го видеото...