Живот
18. May 2016 - 12:10

Борба за живот: Мунгос против кобра - кој ќе преживее?

Животинското царство има многу скриени тајни кои поже да бидат изненадување за многу луѓе, но за животните кои со вакви работи се соочуваат постојатно, тоа е само еден факт од животот.

Тие решаваат се, а еволуцијата им овозможува да ги надминат различните препреки на патот.

Погледнете го овој мунгос како се снаоѓа 1 на 1 со смртоносната кобра. Кога го гризна, помислувате дека е крај на ова влакнесто суштесто, но што навистина ќе се случи, гледајте до крајот: