Живот
29. September 2015 - 18:46

Бензинска станица во Киев дава бесплатно гориво за девојки во бикини

Една бензинска станица во Киев излезе со невообичаена акција: сите купувачи од женски пол кои ќе дојдат да наполнат бензин во бикини, нема да ја платат сметката, јавија украинските медиуми.

Тоа се покажа како одличен маркетиншки трик, бидејќи на повикот се одзваа голем број купувачи, а бензинската станица набрзо се претвори во „врела“ модна писта.

Покрај ова, необичната понуда заврши и во локалните, но и во светските медиум, со што бензиската станица доби дополнителна бесплатана реклама.

Засега не е познато колку литри бензин биле продадени со ова акција, но она што иницијаторите на кампањата веројатно не го очекувале, беше и тоа што и одреден број мажи дошле облечени како за на плажа.