Македонија
27. May 2023 - 11:01

Акциска контрола во угостителски објекти, се служело алкохол на малолетници

Полициски службеници од Секторите за внатрешни работи заедно со Државниот пазарен инспекторат во текот на изминатата вечер во периодот од 00.00 до 04.00 часот спроведоа акциска контрола во 228 угостителски објекти на територијата на повеќе градови, при што е констатирано едно кривично дело по член 204 од КЗ, точење алкохол на малолетници во угостителски објект во Скопје, за што е приведено едно лице, информира МВР.

Констатирани се и три прекршувања на законот за пушење, едно прекршување на законот за угостителска дејност и др, додаваат од МВР.