Живот
12. March 2018 - 14:51

Заедно имале 250 килограми, кога ќе видите како изгледаат денес ќе сфатите дека упорноста се исплати

Кога се запознале биле “ужасно дебели“. Лекси тежела 190 килограми, додека нејзиниот сопруг се борел со 160 и тогаш сфатиле дека нивните животи се во опасност. Тие имаат свое семејство и секогаш сакаат да бидат здрави, но нивната тежина ги ослабна нивните способности.

По 7 годишно забавување од Индијана парот се венча во октомври 2015 година.

Додека живееле заедно, обично времето им поминувало во јадење дома пред телевизорот. Разговарале за деца во иднина, но Лекси знаела дека не може да биде мајка, не во ваква ситуација со оваа килажа. Тоа било и главната причина, главната мотивација да започнат со изненадувачка трансформација.

Кога почнале максимално да се посветат на слабеење, заедно тежеле 250 килограми.

Првиот месец, најдобриот пријател на Лекси, ги натерал да не прават исклучоци и да тренираат 5 пати неделно. Напуштањето на брза храна било најсложената задача за нив.

Лекси вели дека нејзиното вежбање го третирала како деловен состанок, оној кој не смее никогаш да го пропушти. Тие двајцата си биле одлична подршка.

Денес уживаат во своите резултати, кои гордо ги споделуваат со јавноста.