Свет
22. May 2018 - 15:04

Вулканот Киалуеа исфрла лава

Американската телевизија Си-Ен-Ен во живо пренесува видео од ерупција на вулканот Килауеа на островот Хаваи. Вулканот во изминатите недели беше активен, по што евакуирани беа жителите во околните села