Македонија
15. March 2019 - 10:55

Во прекин осветлувањето на магистралниот пат Битола-Меџитлија

Секторот за односи со јавност на Општина Битола информира дека изминативе два дена во прекин е јавното осветлување на магистралниот пат што води кон границата со Република Грција.

Прекинот е на сообраќајната делница од Битола до населеното место Кравари.

– Прекинот на јавното осветлување е предизвикан при изведување на градежни работи за дислокација на енергетски кабли што се наоѓаат во заштитниот појас на трасата на железничката пруга, во непосредна близина на царинскиот терминал. Од ЕВН добивме информација, нагласуваат од Општината, дека прекинат е доводниот кабел за уличното осветлување на делницата од магистралниот пат Битола – Кравари, а дводневниот дефект ќе биде отстранет во текот на денешниот ден, посочуваат во соопштението од тамошната локална самоуправа.