Бизнис
28. May 2024 - 12:34

Во март 79 отсто од потрошената струја од домашни извори

Во март годинава во земјава вкупно се потрошени 576.974 мегават часови електрична енергија, 22,692 милиони нормални кубни метри природен гас, 454.378 тони јаглен и 81.059 тони нафтени продукти.

Според податоците на Државниот завод за статистика, 79 отсто од потрошената електрична енергија е од домашно производство, а 98,1 процент од вкупно потрошениот јаглен е употребен за производство на струја.