Живот
16. October 2021 - 18:03

Во Франција три дена се трага по „голема мачка“

Од 13 октомври „голема мачка“е на слобода во Па-де-Кале, а властите одобрија нејзина елиминација, јави дописникот на МИА.

Префектурата на Па-де-Кале вчера одобри да се застрела животно што се бара од 13 октомври. Според оставените траги се претпоставува дека е „голема мачка или диво животно“.

Властите соопштија дека никој досега не пријави исчезнување на диво животно.