Македонија
24. February 2017 - 12:44

Во декември 81,1 отсто од струјата од домашно производство

Во декември минатата година вкупно се потрошени  840 394 МWh електрична енергија, 46.663 мил. нм3 природен гас, 469 206 тони јаглен и 87 872 тони нафтени продукти, објави Државниот завод за статистика.

Бруто-домашното производство на електрична енергија учествува со 81,1 отсто во бруто-домашната потрошувачка на електрична енергија, додека 95,6 отсто од вкупната потрошувачка на јаглени се употребени за производство на електрична енергија.