Македонија
28. November 2021 - 11:35

ВМРО-ДПМНЕ: Дали во автобусот се превезувале киселини за производство на хероин?

Кого владата на СДСМ упорно штити во автобуската несреќа?

Дали бизнисот со хероин кој го крие власта е причина за несреќата и 45 загинати патници во Бугарија?

Никој во државата не одговара за сомнежите дека автобусот кој изгоре во Бугарија при што животот го загубија 45 наши сограѓани превезувал високозапаливи течности - киселини, кои се користат за производство на хероин.

Дали тие киселини се причината поради која според очевидци на настанот силно горел автобусот, но и банкините на патот?

Зошто автобусот 140 пати поминувал граница без дозвола? Кој дозволувал 140 пати да се поминат сите контроли?

Зошто и по неколку дена од несреќата нема одговорност, ниту одговори од владата и институциите во земјава?

Кој во врвот на власта го штити Беса транс? Оставки веднаш!

 

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ