Живот
6. September 2016 - 17:59

Вистина која ќе ве шокира: Еве што навистина се случува кога ќе ве излиже куче

Дали сте знаеле дека ако кучето ве излеже по лице може да доведе до сериозни здравствени проблеми. Сигурно се прашувате зошто е тоа толку страшно? Мислите дека устата на кучињата е почиста од човечката? Тоа е само мит. Вистина е дека кучињата јадат ѓубре, туѓ измет и не перат заби како ние. Тоа значи дека можат да пренесат разни опасни бактерии на нас, кога ќе не излижат по лице. 

Не ни верувате? Постојат многу примери кога кучињата на сопствениците им пренесуваат туберколоза. Во 2013 година дете се заболело од ТБЦ од семејното куче. Дитето кое имало само 10 години, целосно се опоравило откако го тргнале кучето. 

Ова е само една од  причините да  одбегнувате близок контакт со вашето милениче.