Македонија
23. July 2015 - 14:59

Три часа без струја во Прилеп, Крушево и Кривогаштани

Без струја денеска од 10.47 часот останаа Прилеп, Крушево и Кривогаштани поради технички дефект на трафостаницата „Прилеп 1“ во Прилеп.  денеска од 10:47 часот. 

Според портпаролот на МЕПСО, Никола Стојанов станува збор за технички дефект на трафостаницата. 

- Во 10:47 часот настана технички дефект во собирницата во трафостанциата „Прилеп 1“ во Прилеп  и поради тоа Прилеп, Крушево и Кривогаштани останаа без напојување со електрична енергија. Екипите на МЕПСО веднаш интервенираа,  бидејќи скада системот на МЕПСО алармираше за дефектот. Градот доби напојување на електрична енергија во 13:27 часот со што дефектот е остранет, појасни Стојанов.

Претходно струја добиле општините Крушево и Кривогаштани.