Македонија
23. April 2021 - 16:20

Трајанов: Ни најавија „Фајзер“ а нè вакцинираa со „Спутник В“

Лидерот на Демократскиот сојуз, Павле Трајанов, регира дека пратениците се вакцинираат со „Спутник В“, наспроти тоа што претходно најавена била нивна имунизација со „Фајзер“.

Според него, причина за промена на вакцината се коментарите на социјалните мрежи дека пратениците се привилегирани оти ќе се вакцинираат со „Фајзер“.

„Не може од Фејсбук да се гради политика. Ако некој напише дека пратениците се привилегирани и ќе се вакцинираат со „Фајзер“ и сега менува министерот на Спутник. Тоа е крајно катастрофална и неодговорна ситуација. Едно беше најавата, сосема друго излезе во пракса.Сите се практично вознемирени бидејќи испадна класична замена, да не кажам превара“, наведе Трајанов во реакцијата на социјалните мрежи.