Живот
16. October 2015 - 14:35

Трагедија: Последни моменти на таткото со синот кого го фрлиле од мост

Ариел Ескаланте Перез е 12-годишно храбро момче од Гватемала кој направи нешто многу човечно и го зачуди целиот свет. Имено, него го пресретнала банда и му рекла да бира дали ќе се убие себе си или пак возачот на автобусот, а тој обра да си го одземе животот.

Никако не можел да се одлучи за возачот на автобусот, зошто неговиот татко се бави со тоа занимање.

Бандата На Сриел му понуди да избере дали да биде погубен со мачета или пак да скокне од мостот. Одбра да скокне и верувале или не, го преживеа падот од 135 метри високиот мост. Меѓутоа помошта стигна предоцна.

Спасувачките екипи, на чело со неговиот татко, Ариел го барале три дена и на крајот го пронашле. Го префрлиле во болница и 15 дена се обидувале да го вратат во живот, меѓутоа без успех.

Фотографијата која го обиколи светот и ги разбуди оние искрени, силни емоции, настана во моментот кога таткото го пронашол синот во грмушка по падот од мостот.

Посакал да го гушене што посилно може, зошто знаел дека во тој момент се простува од него.