Балкан
7. August 2017 - 11:18

Топлотниот бран во Регионот, ја загреа и водата- еве колку степени беа измерени

Топлотниот бран кој го зафати Регионот, ја загреа површината на Јадранското море до 30 степени Целзиусови.

Од најсеверниот дел па се долж Италијанскиот брег и северозападна Истра температурите на морето се најтопли од 29- 30 степени.

На поголемиот дел од Јадранот температурите на Јадранот изнесуваат 28 што е за три степени повеќе од нормално.