Свет
23. September 2016 - 10:58

Тепачка меѓу двајца украински пратеника пред новинари

Украинските пратеници Александар Вилкул и Владимир Парасјук се истепале пред новинари по снимањето на телевизиската емисија „Вечерна програма“, во која тие не можеле да се согласат околу актуелната ситуација во земјата.

Веднаш по емисијата Парасјук го сочекал својот политички противник надвор од студиото и почнале да разменуваат тупаници, по што интервенирало и обезбедувањето на телевизијата.

Подоцна Парасјук се заканил и дека ќе го уништи автомобил на Вилкул.

Тој го обвини својот противник дека е „шпион на Кремљ, кој ја донел војната во неговата земја“,

- Вилкул треба да биде ликвидиран, депортиран и од него да не остане ниту трага, се заканил Парасјук.