Џет-Сет
3. December 2015 - 15:19

Тажна вест: Почина легендарниот актер

 
Српскиот актер Србољуб Срба Милан почина денеска во Белград на 74 години.
 
Милан е роден 1941 година во Шабац. Дипломирал на Факултетот за драмски уметности во Белград.
 
Србољуб е запамтен по неговите улоги во „клахоми“, „Виолинисти на крову“, „Хелоу Доли“, „Др“.