Џет-Сет
24. April 2018 - 18:58

Тајно погребан музичарот: Никој од колегите не го испрати, а причината за тоа ја открила Сузана Манчиќ

Членот на групата "Седморо млади", и познат трубач во Србија, Зоран Раковиќ Таша, неколку дена по смртта бил тајно закопан, а на погребот не дошол никој од колегите.

Сузана Манчиќ ја открива причината зошто никој од неговите пријатели и колеги не бил на погребот. 

- Беше тоа негова желба. Никој од нас не беше на погребот. Таша ќе го паметиме како најдуховитиот член од „Седморо млади“. Многу ме растажи оваа вест. Беше болен. Никој не живее вечно, рекла Сузана Манчиќ. 

Тој беше член на групата од 1959. година.