Бизнис
29. November 2018 - 19:52

Светска Банка: Нема економски раст додека има корупција

Нема економски раст додека не се искорени корупцијата, алармираа Светска банка. Со стапки на раст како во последната деценија на Македонија ќе и треба повеќе од половина вел за да го достигне стандрадот на Европската унија.

Во моментов во земјавата четвртина од неселението живее во сиромаштија.