Македонија
3. October 2019 - 13:29

Сулејман Реџепи: Нема место за “гејци“ во ИВЗ

 
Кој сака ултиматум нека дојде кај мене порача поглаварот на ИВЗ Сулејман Реџепи по заканите од Скендер Бузаку кој завчера му даде ултиматум за 72 часа да го “ослободи“ ИВЗ во спротивно дека ќе објави докази за криминал.
 
По доделувањето на Халал сертификатите поглаварот Реџепи не сакаше да даде изјава и гласно  порача за “гејци“ нема место во ИВЗ.
 
„Овде сме да доделиме халал сертификати, со геј не се занимавам. Гејците подалеку од ИВЗ! “ порача Реџепи по што го испрати Муарем Вејсели кој во име на ИВЗ порача дека се луѓе кои сносат одговорност а не луѓе од улица. 
 
„И  криминалот на специјалниот  јавниот обвинител  се докажувал во одредена постапка согласно законот. Институциите се тука и ние сме тука,се што некој има за криминал да пријави во полицијата и обвинителството. Ние сме тука за се што сме работеле и се што ќе работиме. “
Мирјана Давидовска