Живот
25. January 2017 - 23:34

Судот ги осуди за инцест и им забрани контакт: Татко и ќерка добија 2 деца

Татко и ќерка од Нов Зеланд се обвинети за инцест, а врската ја започнаа кога таа имала 16 години. Во меѓувреме тие двајцата добиле 2 деца.

Судијата на таткото и на ќерката им наредил да се држат подалеку еден од друг во период од 2 години, откако за својот инцест се осудени по втор пат, пишува Отаго Дејли Тајмс.

Мажот (37) ќерката (23) ја добил кога имал само 13 години, и тоа со жената која го посвоила.

Судијата наведе дека инцестот е многу сериозен престап зошто погодува во сржта на она што заедницата го смета за неприфатливо.

Foto: Profimedia

Таткото не бил во контакт со својата ќерка додека растела, а откако го обновиле конгтактот во 2010 година, стапиле во сексуална врска. Првпат се осудени во 2012 година кога го добиле првото дете.

Ќерката родила и второ дете во јуни 2013 година, но бебето починало по само 6 месеци. Со ДНК тест е потврдено дека таткото и ќерката се биолошки родители на починатото бебе.