Македонија
12. November 2018 - 17:37

Судењето за случувањата на 27 април продолжува утре

 Во Кривичниот суд денешното рочиште за случувањата во Собранието на 27 април 2017 година заврши со приложување на доказните материјали од вештачењето во Собранието.

Случајот се наоѓа во доказна постапка и продолжува утре.

Во попладневниот дел од денешното рочиште беа прикажани куси видеа, а потоа и фотографии од штетите направени во просториите на Собранието по „крвавиот четврток”.

Дамки од крв на подот, како и на делови од мебелот, искршени врати, бироа, маси, фотелји, разрушени ѕидови, дамки од обувки по ѕидовите, искршени камери и сталаци, расфрлени чанти, пари и лични документи, како и чаура од куршум, можеа да се забележат на видеата и фотографиите, што беа опишани од страна на обвинителката Вилма Русаковска.

Претходно, како што јави МИА, беше гледана видео-снимка од мобилниот телефон, што е одземен од обвинетиот Оливер Попоски.