Тенис
6. July 2017 - 20:53

Страшна глетка: Тенисерка на Вимболдон молеше „Нека ми помогне некој, ве молам!“

Грозен момент се случи на мечот Матек-Сандс и Соране Кирстa денес на Вимболдон.

Девојките имаа една размена на удари, Матек - Сандс истрча на мрежа, но за жал го повреди коленото и остана да лежи на тревата со боlки. Кирстa веднаш притрча на помош на несреќната колешка која од болки викаше „Ве молам! Нека ми помогне некој, помош!“

Според некои информации, се работи за пукнатина на лигаментите што би значело дека ја чека повеќемесечна пауза и долготрајно опоравување по операцијата.

Сцената ги остави во шок и гледачте, никој не го криеше шокот од негодната случка.