Балкан
12. May 2016 - 10:09

Сослушан човекот кој беше уапсен на гробиштата - Еве што се кажал за сопругот на Јелена!

Јелена ја сакав многу, не можам да ја преболам. Го мразам нејзиниот сопруг Зоран кој не сакаше да ја чува. - изјавил на сослушувањето мистериозниот маж, кој се појави на четириесетдневниот помен на пејачката Јелена Марјановиќ.
 
Според неофицијални информации, Никола п. е пуштен по сослушувањето.
 
Тој на поменот се појавил во бел дрес, а никој од присутните не го познал. На гробот пристигнал прв, а донел и дезодоранс, црно вино и сина свеќа. Кога се собрало семејството и се приближил на Зорица мајка и на Јелена и на нејзината тетка.
 
Им кажал: „Ќе ви треба многу сила да ја издржите оваа болка“. Тетката на Јелена се исплашила бидејќи тој човек се јавувал на телефони прашувал кога ќе одат на гробот. Се сетила дека човекот се претставил како Никола, дека се јавил и за Задушница, но не се појавил.
 
Исто така, овој човек рекол дека би помогнал колку што може, дури и би ја чувал Јана. После сослушувањето е пуштен.
 
За потсетување, Јелена беше убиена на 2. април во Борча, а убиецот се уште се бара.