Свет
27. September 2017 - 8:44

Сланината ја прели со вода: Трик кој постојано ќе го користите во кујната

Постојат многу начин на кои мочете да ја подготвите сланината. Доколку се одлучите да ја пропржите, а сакате да одбегнете сланината да ви загори, ви откриваме еден трик кој сигурно ќе го користите од сега. 
 
Имено, се што е потребно да направите е  сланината да ја  прелиете со вода. Пржете ја на најсилно додека водата не почне да врие, а потоа намалете ја јачината на ринглата и продолжете да ја држите додека сланината не добие злана боја. 
Погледнете го видеотот и уверете се и сами колку сланината  е вкусна кога е вака подготвена. 
 
.