Македонија
14. March 2018 - 12:39

Се поголем број на демонстранти пред Собрание

Демонстранти се собраа денеска пред македонското Собрание каде за 13 часот е закажана седницата за Законот за јазиците.

ВМРО-ДПМНЕ кои со месеци не се во Собранието денеска ќе дојдат на седницата и бараат амандманска расправа.

Останува неизвесно дали амандманите ќе се разгледуваат или Законот ќе ги заобиколи.