Македонија
18. March 2017 - 12:02

Саат кулата во Прилеп обвиена во македонските бои-црвено-жолто ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДНИЈА

Иницијативата „ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА“ продолжува да расте и да се зголемува, денеска саат кулата во Прилеп блесна во црвено-жолто, а поддржувачите на иницијативата „ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА“ ги развеаја македонските знамиња и низ целиот град.
 
Граѓанската иницијатива „ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА“ продолжува со мирните протести, а граѓаните ќе кажат ДА за унитарна Македонија и НЕ за двојазичност, кантонизација, промена на Устав, знаме, државен грб.