Џет-Сет
6. October 2016 - 20:51

Ролинг Стоунс се враќаат на корените

Ролинг Стоунс, кои кон почетокот на 60-те години почнаа обработки на американски блуз изведувачи, на 2 декември ќе го објават „Blue and Lonesome“, својот прв студиски албум после 11 години.

Великаните на рокот соопштија дека албумот го снимиле за три дена, без дополнително наснимување во студиото во Лондон. На две од 12 песни свири и гитаристот Ерик Клептон, исто така познат по своите блуз музички корени.