Живот
17. July 2017 - 20:22

Роденденска желба на петгодишно дете - „Мамо сакам да умрам, не можам повеќе“

Потерсна приказна за детенце од Велика Британија кое боледува од тешка кожна болест.

Детенцето страда од егзема уште од својот четврти месец, а неиздржливите болки му го попречуваат нормалниот развој.

Мајката, Дана Бисхоб, плачела од тага кога малиот Морган за неговиот 5 роденден и рекол: „Мамо, сакам да умрам, не можам да издржам повеќе“.

Дана разкажува за британски „Mirror“ дека нејзиното синче не можело нормално да се движе, бидејќи кожата на стапалата на нозете и задниот дел од колената му била толку иритирана што детето не можело да си игра со другарчињата.

Малиот Морган не можел ниту да започне со своето образование поради тоа што не можел да го држи моливот, а и често навечер се будел од неиздржлива болка.

Родителите веќе го однеле на третмани, па се надеваат дека ќе има некаков ефект.