Технологија
24. December 2017 - 10:29

Робот „даде отказ“ во фабрика, па стана ди-џеј

Вештачката интелигенција веќе може и да бира со што ќе се занимава во животот.

Имено, клубот „Карлови Лазне Мјузик Клаб“ во Прага „вработи“ робот, кој претходно „дал отказ“ во автомобилската индустрија, за да стане ди-џеј.

- Луѓето се возбудени, затоа што никогаш не виделе нешто слично во Европа, а ни во светот, претпоставувам, изјави менаџерот на клубот, Адам Липсански.