Македонија
20. October 2020 - 10:10

Пронајдена неексплодирана граната од Првата светска војна во с.Лопатица

Вчера во СВР Битола, Д.П. од с.Лопатица пријавил дека при вршење ископ во парцела во с.Лопатица, пронашол стара неексплодирана граната од Првата светска војна, информираат од МВР.

Од страна на Дирекција за заштита и спасување гранатата била безбедно подигната за понатамошна постапка.