Џет-Сет
18. August 2016 - 15:41

Пол Макартни подготвува нов албум

Поранешниот член на легендарните „Битлси“, Пол Макартни подготвува нов студиски албум. соопшти дискографската куќа „Кепитол Рекордс“, која е одговорна за целиот негов творечки опус по распадот на „Бубачките“.  

Во соопштението на „Кепитол Рекордс“ меѓутос не се наведени никакви детали за новиот албум на Макартни, ниту кога тој ќе се најде во продажба.

Макартни од своја страна израви задоволство од соработката со „Кепитол Рекордс“, нагласувајќи дека со неа го врзуваат многу спомени, бидејќи од оваа дискографска куќа потекнувала и првата грамофонска плоча што ја купил во неговиот живот.

Очигледно сер Пол и во 74-та година од животот нема намера да престане професинално да се занимава со музика и да одржува концерти.