Здравје
26. December 2017 - 11:24

Погледнете ја табелата: Еве колку вода дневно треба да пиете според вашата килажата

Знаеме дека секој ден мора да внесуваме одредена количина на вода за нормално функционирање. Доколку тоа не го практикуваме, може да дојде до слабеење на некои витални функции, па и до сериозни заболувања.

Се поставуав прашањето - колку вода дневно треба да пиеме?

Некои велат 2 л. вода дневно, некои велат не мора вода може било кој безалкохолен пијалок, но сепак соковите и другите напитоци не можат да ја заменат водата.

Постојат луѓе кои се толку навикнати да пијат разни напитоци така што во целост ја изоставаат водата.

Ве советуваме во водата да ставите малку краставица и да исцедите малку лимон, така ќе биде многу повкусна и попријатна за пиење.

Колку точно дневно вода треба да пиете според вашата килажа погледнете на сликата: