Живот
16. December 2016 - 11:37

Почина светски познатиот новинар

 
Почина НБА новнарот познат по своите шарени кошули кои секогаш ја смееја публиката. Крег Сејгер кој беше познат по веселиот карактер, почина на 66-годишна возраст.
 
Тој повеќе од три децении беше обожуван член на семејството и тимот Тарнер, и беше инспирација за сите. 
 
- Секогаш ќе го паметиме по ведриот дуг, работната етика и предаденоста на работата. Нема повеќе да се роди ваков човек, со тага велат од тимот.
 
Од НБА велат дека загубиле пријател, легенда и човек кој го сменил целиот начин на презентирање спортски вести и новости.
 
Некои од кошаркарите излегоа на теренот со шарени ресови во знак на почит кон него.
 
Ова се неговите најдобри моменти: