Живот
17. January 2017 - 9:55

Почина последниот човек кој чекореше по Месечината

Астронаутот Јуџин Сернан, последниот човек кој одеше по Месечината, почина во 83-та година од животот, соопшти НАСА.

Тој со мисијата Аполо 17 слета на Месечината во декември 1972 година.

Сернан беше 12-от астронаут кој одел по Месечината и единствена кој двапати бил на Месечината.