Македонија
14. February 2019 - 15:58

Парична помош од 30.000 денари од Црвениот крст на семејствата на загинатите во автобуската несреќа

Црвениот крст на Република Македонијаќе додели парична помош во износ од по 30.000 денари на семејствата на загинатите во автобуската несреќа.

-Во овие тешки моменти на загуба на најблиските, во знак на солидарност и хуман гест, на семејствата на загинатите граѓани Црвениот крст на Република Македонија ќе им додели парична помош во висина од 30.000,00 денари по семејство, соопштуваат од Црвен крст на РМ.

Во соопштението додаваат дека Црвениот крст на Република Македонија остварувајќи ја својата хуманитарна мисија ќе продолжи и понатаму со помош и поддршка за семејствата на загинатите и повредени граѓани.