Македонија
4. March 2017 - 12:01

Османи: ДУИ ќе влезе во владата на СДСМ за да ја реализира сеалбанската платформа од Тирана

 
Демократската Унија за интеграција на вчерашното Централно Претседателство на партијата одлучи дека ќе влезе во владата на СДСМ, соопшти портпаролот на ДУИ, Бујар Османи.
 
Според најавите на Османи, ДУИ ја потврдува заложбата за целосно исполнување на сите точки од платформата на албанските партии која беше направена во Тирана, под покровителство на албанскиот премиер, Еди Рама.
 
-Централното претседателство на ДУИ како коизготвувач на заедничката декларација на парламентарните партии на Албанците во Република Македонија, следејќи ја внимателно новосоздадената ситуација по изјавите на Иванов, уште еднаш ја потврдува својата заложба за целосно исполнување на сите точки од декларацијата, истакна портпаролот на ДУИ.