Живот
27. September 2015 - 12:26

Никогаш нема да погодите што било заплеткано во корените на ова дрво!

Откритието меѓу корените од старо дрво ги шокирало жителите на еден ирски град.
 
После големо невреме, дрвата во местото биле целосно уништени. 
 
Под едно буково дрво старо 200 години, односно меѓу стеблото и корените пронашле скелет.
На местото се гледало гроб над кој израснало дрвото, а меѓу корените бил заплеткан и скелетот.
 
Анализите покажале дека коските се стари околу 1000 години и дека припаѓале на помлад човек, меѓу 17 и 25 години.