Живот
20. November 2016 - 20:54

Настапот на Мартија на детска Евровизија, Македонија на 12 место

Нашата Мартија Станојковиќ со песната “Love will lead our way” вечерва настапи на детската Евровизија и го освои 12. место. Победничката песна на Грузија освои 156 поени.

Поради забраната од ЗАМП за емитување на македонска музика, песната на Мартија не ја доби заслужената промоција во матичната земја. Гледачите на телевизија и слушателите на радио беа лишани од можноста да ја слушнат евровизиската песна на девојчето феномен. Покрај тоа, преносот на детската Евровизија не се вршеше на МТВ 1, туку на нејзиниот собраниски канал.