Џет-Сет
22. December 2015 - 10:13

На сопругата на Шон Конери и се заканува затвор

Мишлин Рокбрин (84) сопруга на славниот шкотски глумец Шон Конери се соочува со потенцијана затворска казна во висина од две години поради затајување данок во Шпанија.

Полицијата покренала истрага против славната двојка пред неколку месеци поради спорна продажба на вила во шпанскиот град Мербеља, а со истрагата е утврдено дека Мишлин го оштетила буџетот на Шпанија за најмалку 7,5 милиони евра.

Шпанското правосудство смета дека сопругата на Конери не им пријавила на даночните власти за колку точно вилата била продадена и доколку биде осудена Мишлин ќе мора да плати казна во висина од 21 милиони евра, но и се заканува и затворска казна од две години.