Македонија
15. August 2022 - 15:21

Муцунски: Општина Аеродром не потроши ниту денар за патни трошоци и угостителски услуги во 2022 година

2022 – Година со НУЛА денари потрошени за угостителски услуги и патни трошоци во Општина Аеродром

За првпат од своето постоење, Општина Аеродром во една буџетска година ќе потроши нула денари за репрезентација и патни трошоци. За споредба, во 2021 година, до почетокот на нашиот мандат за угостителски услуги биле потрошени 167.279,00 денари, а за патни трошоци 155.941,00 денари.

Непродуктивните трошоци кои служат за лични привилегии немаат никаков директен бенефит за аеродромци. Затоа, ставаме крај на недомаќинското работење и ги отстрануваме непотребните трошоци. Аеродромци се сведоци дека #ПроменитеСеСлучуваат, а ние продолжуваме со засилено темпо да работиме за интересите на граѓаните од Општина Аеродром.

Фејсбук-статус на градоначалникот на Општина Аеродром Тимчо Муцунски