Живот
3. јуни 2016 - 10:21

Момент кој вечно ќе го памети: Другарите собрале пари за да организраат средба на сиромашен соученик со мајка му

Тинејџерот Мајк Терце од Нигерија, ќе ја помни неговата матура до крајот на животот.

Имено, неговите другари одлучиле да го изненадат и се погрижиле да му организараат средба со неговата мајка, која не ја видел четири години.

Мајк ја напуштил родната Нигерија и дошол во САД во 2012 година за да се школува и да тренира кошарка и од тогаш не ја видел мајка му. Неговите другари затоа тајно собирале финансиски средства цела една година за да можат да и платат авионски билет на мајка му Фелисија и таа да го изненади на последниот училишен ден.

- Пресреќен сум што ја гледам мајка ми. Ова е најубавиот ден во мојот живот. Мило ми е што таа може да го види ова. Ќе одам на факултет, изјави сиромашниот Нигериец, чие студирање ќе ќе го степендира неговиот кошаркарски клуб.